flags
Uvijek sam posebno volio ovu kuću. Nonina kuća je uvijek bila mjesto naših okupljanja, mjesto lijepih uspomena, radosti i smijeha.
Dragi moji prijatelji, pozivam Vas da okupite svoju obitelj, svoje drage prijatelje i posjetite
˝Moju Noninu kuću ˝ neka i Vama ona postane mjesto trajnih uspomena.
Svidjet će Vam se ova velika soba bogata svjetlošću i mirisom mediterana kojeg i blagi povjetarac donose s mora. Moja Nona skromna kakva je uvijek bila ljutila se na Nonota što je ˝ugradio˝ ovako veliku sobu, ali danas sam zahvalan na tome luksuzu i uivam u svakom kvadratnom metru.

 

 

Kad pogledam ovu sliku sjetim se priča moga oca iz vremena kada su barba Mate i otac dijelili ovu sobu.

Hm.... samo onda nije bila ovako čista i uredna.

Nakon napornog rada i u smiraj dana Barba Nike i Nono Ante često su se znali naći u ovoj kuhinji i zaigrat ˝na karte˝. Voljeli bismo kada bi Barba Nike došao proćakulat s Nonotom, kuća bi zvonila od njegova glasa, bio je pravi veseljak, i uvijek bi znao ˝co je novega u našemu malom mistu˝. Smijali smo se do suza, a i danas mi suze znaju poteć kada se svega toga prisjetim dok sjedim u istoj ˝kužini˝ ali ne i za istim stolom. Ali gdje je taj stol ???
Nekada stara kuća dobila je notu suvremenosti kada je izgrađena i ova kupaonica. Djelo je to rada ruku rođaka Pavulina po kome sam i ˝Ja˝dobio ime.

Pavulin je bio vlasnik broda Cicibela - posljednje Gajete falkuše na otoku Visu - čiji se dijelovi i danas čuvaju u ribarskom muzeju u Komiži.
Ovo je najveća soba u kući, nalazi se na prvom katu. Osobito sam ponosan na ovaj dio kuće. Nadam se da će se i Vama svidjeti moj pokušaj da zadržim duh prošlih vremena u njoj.

Kada sam uređivao ovaj dio kuće na tavanu sam pronašao ovaj ćup u kojem je Nona čuvala vodu.
Sreći nije bilo kraja.
Malo sam zaljepio, pa obojao i evo ga! Dobio je počasno mjesto i posebno osvjetljenje.

Terasu i konobu zamislio sam kao mjesta za Vaša druženja. Tu ćete se moći opustiti, odmoriti, i pripremiti za nove avanture na otoku Visu. U konobi je još uvijek u funkciji stari ˝ komin ˝ gdje se toliko puta pripremala riba. Još i danas se ˝ sićam i ćutim onaj vonj pecene sardele˝ koja je bila alfa i omega preživljavanja toga vremena. Umijeće ribarskog zanata generacijama se prenosilo s oca na sina. Tradiciju ribolova moja je obitelj prenijela i na ˝Novi Kontinent˝ gdje sam ja i danas ponosan nasljednik .


E sad Vam je pomalo već dosta slika i moje ćakule i pitate se koliko bi sve to ˝šoldi˝ moglo biti???

CJENIK
30.09 - 01.06
01.06 - 30.06
01.09 - 30.09

01.07 - 15.07
15.08 - 01.09

15.07 - 15.08
70 €
90 €
100 €
130 €

Cijena boravka za tri dana i kraće od tri dana je 30% veća, a akontacija za rezervaciju je 30% cijene ukupnog boravka. Akontaciju Vam mogu vratiti ukoliko otkažete rezervaciju 45 dana prije dolaska. Boravišnu pristojbu plaćate uz račun domaćinu , koji će izvršiti prijavu Vašeg boravka turističkoj zajednici grada Komiže. Boravišna pristojba nije uključena u cijenu i iznosi ~1euro za odrasle osobe/dan.


Evo sve je tu crno na bijelome pardon žutome razmislite pa mi se javite, očekujem Vaš poziv !!!

 

Početna